aanleveren bestanden:

Hoe bestanden aanleveren?: 

Via e-mail  info@drukidee.com of via het mail formulier hieronder (max 10 MB). Vermeld dan wel duidelijk hoe je je bestand(en) geprint wilt hebben: kleur/ zwart wit/ enkelzijdig of dubbelzijdig en welk papierdikte (80grs, 90grs, 100grs, 120grs, 160grs, 200grs, 250grs, 300grs). Meld ook welke nabewerking er eventueel nodig is (inbinden, snijden, vouwen, lamineren)

Grotere bestanden kunt u aanleveren via een site als Wetransfer U kunt ook bij ons langs komen met een USB-stick,

Drukklare pdf

Een voordeel van een pdf-bestand is dat het - in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Word-document — op elke printer er hetzelfde uit zal zien. Ook kan een pdf-bestand op alle platformen bekeken en/of bewerkt worden; het is dus niet platformafhankelijk. U kunt bestanden voor digitaal drukwerk en groot-formaat prints het beste aanleveren als een drukklare PDF,  In Microsoft Office 2007 en 2010 kun je je word bestand exporteren naar een PDF bestand. Een PDF bestand kan in principe door elke drukkerij verwerkt worden.

Afloop

Er wordt in de regel gedrukt op vellen papier die groter zijn dan het af te leveren drukwerk. Dit houdt in dat het drukwerk na het drukken moet worden “schoongesneden” tot het uiteindelijke formaat. Als een document kleurvakken of beeldmateriaal bevat die precies tot aan de rand lopen, bestaat het risico dat er na het snijden een wit randje te zien blijft. Daarom moeten die vlakken of foto’s over de rand van het document geplaatst worden, tot 3 mm daarbuiten. Dit gebied buiten het document wordt de afloop genoemd. Het is beter om de teksten op min. 5 mm van de rand te zetten

Aanleveren bestand voor het bedrukken van kleding en keramiek en reclameborden e.t.c:

1 Bij foto bedrukking: jpeg of pdf aanleveren

2) Bij logo's/ teksten aanleveren in: EPS outline, AI bestand of pdf